söndag 15 februari 2009

8 minus och råttbo i proppskåpet.Vilken underbar promenad längs havet i Bohuslän,
vindstilla, solsken och 8 minus


Åter på landet i stugan. När vi kom dit tände vi en brasa i kaminen , satte på el- elementen i de andra rummen och åkte iväg till byggfirman för att köpa renoveringsgips till väggarna i sovrummet. Så är det varmt när vi kommer tillbaka. Trodde vi!

När vi var tillbaks i stugan var alla elementen kalla. Hade det gått en propp? Nej alla proppar var hela. Vad kan det då vara? Ljuset i köket släcktes när man tände i ett annat rum. Svagt ljus från alla lampor.
Eftersom vi skulle hinna med väggarna och kontakten till bygglampan fungerade satte vi igång. Men hela tiden funderade vi, vad kan det vara. Jag skojade om att det kanske är möss som byggt bo i proppskåpet, för det har jag varit med om i min barndoms sommarstuga och då fick vi problem med elen.

Senare på kvällen föreslog jag att vi skulle stänga av strömmen och skruva av kåpan för att kolla. Tro det eller ej men så var det. Tre små skogsmöss hade blivit grillade i proppskåpet.

Det var otrevligt att plocka bort dem.
Även om vi försökte göra rent på skruvarna så är ljuset från lamporna fortfarande svagt. Så nästa gång får vi kontakta en elektriker som hjälper oss.

Även om vi hade två elektroniska rått-och mössvarnare så tog de sig in i huset.

Tur att vi har braskamin annars skulle det varit kallt att vara där.

Väggarna blev klara det skall bli spännande att se hur det blir med den tjusiga Designers Guild-tapeten
vi beställde förra veckan. Turkos med guld och vitt om fondvägg och de andra väggarna vita. Jag återkommer med resultatet. Innertaket rev vi också ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar