onsdag 23 juni 2010

Recept på Tryffeltårtan

Recept på tryffeltårtan jag serverade på mina fina Ricetallrikar från Sally Bazar.
man behöver till chokladbotten :
2 ägg
3 dl socker
100gr smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker eller inkråmet på en vaniljstång
1½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver

till tryffeln:
3dl vispgrädde
2 hela chokladkakor mörk choklad 65%

Vispa ihop socker och ägg . Smält smör och blanda i kakao och vaniljsocker . Tillsätt vetemjölet och saltet. Rör ihop med äggsmeten och häll i en rund smord form ca 20-25cm i diametern med avtagbara kanter. Grädda i 175 ca 20-25 min. Krossa chokladen i folie förpackningen med händerna. Koka upp grädden, blanda i chokladen och rör om tills den smälter. Häll tryffeln över den svalnade chokladbotten. Ställ in den i kylen till tryffeln stelnat, gärna över natten. Ta ut tårtan en 20 min innan den skall serveras.
Servera med en klick glass eller vispgrädde. Jag har serverat den med glass och hallonsås det är en god kombination. Eller varför inte med jordgubbar nu till midsommar.

1 kommentar:

  1. Åh tack! Den ser helt underbart god ut! Särskilt för en chokladoholic som mig =)
    Linda

    SvaraRadera